APLICABILITATEA DREPTULUI DE RETUR

Dreptul de retur se aplica numai produselor comandate si platite prin intermediul site-ului www.bebelux.ro. Reglementarile OUG 34.2014 cu privire la dreptul de retur al consumatorului nu se adresaza persoanelor juridice si persoanelor ce achizitioneaza produse direct din showroom-ul Bebelux.

In cazul produselor achizitionate din showroom-ul Bebelux, consumatorului i se oferă dreptul de retur, doar în cazul produselor sigilate, in termen de 48 de ore, exceptie produsele achizitionate din showroom cu reducere.

Bebelux poate refuza comanda dvs. in urmatoarele situatii:

  • Nu avem pe stoc produsul comandat;
  • A fost o eroare legata de pret;
  • Clientul nu a ridicat produsele comandate anterior.

Produsele de tip comanda speciala, indiferent de categorie, aduse in stoc in urma unei comenzi ferme din partea clientului si a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate. De asemenea, produsele achizitionate la pret redus fata de pretul standard, afisat in showroom si pe site, nu au drept de retur.

PROCEDURA DE RETUR

Consumatorul are dreptul ca, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor comandate si platite prin intermediul site-ului, sa notifice in scris prin trimiterea unei solicitari pe email la adresa contact@bebelux.ro, asupra deciziei sale de a renunta la produsele comandate, in urma careia veti fi contactati de unul dintre agentii nostri ce va vor furniza toate informatiile necesare pentru demersul returnarii produselor achizitionate. Bebelux va inapoia contravaloarea produselor returnate (prin trasfer bancar) in cel mult 14 zile de la data solicitarii de retur, dar nu inainte de data receptionarii bunurilor.
Atunci cand la receptionarea returului se constata faptul ca produsul prezinta urme de folosinta ce pot cauza diminuarea valorii, cererea de retur va fi refuzata.

FOARTE IMPORTANT: returul produselor comercializate de catre Bebelux, este acceptat DOAR DACA ACESTEA (PRODUSELE) AU FOST MANIPULATE/TESTATE IN INTERIOR, ASA CUM S-AR PROCEDA IN SHOWROOM-UL Bebelux!

Returnarea produselor se va face obligatoriu impreuna cu ambalajul original, ce cuprinde: cutia, etichetele nedetasate de produs, foliile, cartea de instructiuni si accesoriile cu care a fost livrat.

In cazul unui retur total, Bebelux va returna contravaloarea produselor comandate. Atentie, costul de transport pentru returul produselor catre Bebelux va fi suportat de clientul care a solicitat returul. Returul produselor se face prin orice firma de curierat preferata de client, respectand detaliile mentionate in email-ul primit dupa trimiterea cererii de retur.

Atentie! Daca ati comandat mai multe produse (exemplu: pachete 2 in 1, pachete 3 in 1 sau mai multe produse de acelasi fel), si doriti sa le returnati pe toate, trebuie sa va asigurati ca DOAR UNUL a fost desigilat. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate.

In cazul unui retur partial, daca clientul returneaza partial si pastreaza unul sau mai multe produse, Bebelux va returna numai contravaloarea produselor pe care clientul doreste sa le returneze. Atentie, si in cazul acesta taxa de transport pentru returnarea produselor este suportata de client. Returul produselor se face prin orice firma de curierat preferata de client, respectand detaliile mentionate in email-ul primit dupa trimiterea cererii de retur.

In urma unui retur - total sau partial, Bebelux nu restituie si costul trasportului, in cazul in care produsul a fost trimis si acceptat de catre client, in urma unei comenzi ferme primite din partea acestuia.

DIMINUAREA VALORII BUNURILOR RETURNATE CONFORM OUG NR 34/2014 ART. 14, ALIN. 3

Consumatorului i se ofera dreptul de retur, in cazul achizitiilor cu livrare la domiciliu, tocmai pentru ca nu are posibilitatea de a vedea produsele inainte de achizitionarea acestora, din același motiv i se permite sa testeze si sa verifice produsele pe care le-a cumparat in masura in care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare al acestora.
Pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare al acestora, consumatorul trebuie sa le manipuleze si sa le inspecteze la fel cum i s-ar permite intr-un magazin fizic. In cazul produselor electronice, acestea pot fi probate prin pornirea si oprirea acestora si nu prin folosirea in scopul pentru care au fost produse.
Consumatorul este responsabil de modul de manipulare al produsului ce poate duce la diminuarea valorii produsului in urma determinarii naturii, calitatii si functionarii produsului.

Actiunile care duc la diminuarea valorii produsului returnat sunt urmatoarele:

  • folosirea aparatelor electronice in orice alt mod decat testarea prin pornirea si oprirea aparatului;
  • ruperea sigiliilor si a etichetelor produsului;
  • ruperea sau deteriorarea ambalajelor originale ale produsului;
  • zgarierea, murdarirea, patarea, impregnarea cu substante externe;
  • desigilarea accesoriilor consumabile ale produsului.

Urmariti-ne pe Facebook